Login


Login Register
X

There are no products in your shopping cart yet.

Dampen met Temperatuur Controle!


U heeft het ongetwijfeld al gemerkt, de ontwikkeling op het gebied van dampen gaat snel, erg snel. Coils worden verbeterd, clearomizers dampen beter, maar ook de chips in mods zijn geavanceerder geworden. Zo zijn er sinds een paar maanden mods te verkrijgen die Temperature Control hebben, maar wat houdt dit nu in en wat is hiervan de meerwaarde?


Wat is Temperatuur Controle?

Alle mods die temperatuur geregeld zijn, beschikken over de functie om het wattage in te stellen, wat bij alle modgebruikers al bekend is. Daarnaast hebben deze mods ook een functie om op temperatuur te dampen i.p.v. wattages. Als de temperature control aangezet wordt, dan stelt u de gewenste temperatuur in waar u op wilt dampen. De betaalbare mods, zoals de Eleaf iStick 40W TC zal standaard op 40 watt vuren. De iets duurdere mods die beschikken over temperature control, bijvoorbeeld de Yihi SX Mini ML-Class, kunt u ook nog instellen in wattages.

Het voordeel van temperatuur dampen is dat de coil nooit warmer zal worden dan is ingesteld, waardoor dry hits verleden tijd zijn.  Zodra de coil warmer dreigt te worden dan is ingesteld en/of de coil heeft geen vloeistof meer, dan zal de beveiliging ingeschakeld worden. Een ander voordeel is dat de een de voorkeur geeft aan warme damp, terwijl de andere liever koel dampt. Trouwens, bepaalde liquids komen beter tot hun recht op een bepaalde temperatuur, dus experimenteer hier vooral mee! :)

 

Hoe werkt Temperatuur Controle?
Zoals eerder geschreven zijn er ook een aantal mods waarbij naast de temperature control, ook het wattage nog ingesteld kan worden. De functie hiervan is hoe snel een coil wordt opgewarmd. Als u bijvoorbeeld uw mod op een laag wattage heeft staan, dan zal de temperatuur langzaam oplopen naar de ingestelde temperatuur. Indien u een hoog wattage heeft ingesteld, dan zal de temperatuur sneller oplopen naar de ingestelde temperatuur en zal de beveiliging sneller ingeschakeld worden. Zodra de beveilig ingeschakeld wordt, zult u een melding krijgen, bijvoorbeeld “temperature protection”. U zult merken dat het wattage zal afnemen en/of de mod gepulseerd gaat vuren, om de ingestelde temperatuur niet te overschrijden. Op deze manier zal de coil nooit kunnen verbranden en zijn dry hits uitgesloten.

 

Temperatuur Controle Coils

Om te kunnen dampen met deze functie heeft u wel speciale coils nodig. Deze coils zijn gemaakt van nickel (Ni200) draad i.p.v. kanthal draad. U zult merken dat de weerstand van de coils veel lager liggen dan de coils die gemaakt zijn van kanthal. Wij krijgen vaak de vraag of je dan aan het sub Ohmen bent. Theoretisch gezien wel, maar u moet het niet vergelijken met Sub Ohmen met coils die gemaakt zijn van kanthal. De temperatuur instellingen zijn in dit geval het belangrijkst. Het aantal wattage speelt daarbij een minder belangrijke rol. 
 
Als je onze website gebruikt, krijg je van ons cookies! We slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accept selected cookiesDeze website is alleen toegankelijk voor personen ouder dan 18 jaar. Verifieer je leeftijd om verder te gaan.